顯示圖片
【港產荷李活童星】「星戰妹妹」Ivy Wong拍列尼史葛執導美劇
https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190123/59174694?fbclid=IwAR1vo2miVbdHnqaXEGqivnO_YB4PKGquK1UPIlbCx5qN_NXdglixUHXBPzQ

曾在荷李活電影《俠盜一號:星球大戰外傳》(Rogue One:A Star Wars Story)中亮相嘅港產童星「星戰妹妹」王瑋雯(Ivy Wong),去年參與演出安琪蓮娜祖莉(Angelina Jolie)夥拍艾麗芬寧(Elle Fanning)嘅《黑魔后2》(Maleficent 2),之後又到西班牙馬德里拍朱古力廣告。

年僅六歲嘅Ivy妹妹,最近被《異形》(Alien)荷李活大導演列尼史葛(Ridley Scott)睇中,將參演即將開拍嘅科幻美劇《Raised by Wolves》,在劇中飾演嘅Vita會係重要角色之一。Ivy妹妹已經先後三次參與荷李活大製作,而呢次《Raised by Wolves》係一部高科技概念嘅科幻美劇,故事講述兩個機械人接下任務,在一個未開發嘅神秘星球上撫養人類小孩,隨住人類殖民地不斷壯大,不同宗教信仰嘅人類各自為政,人類種族面臨內鬥威脅,呢兩個機械人同時意識到,控制人類嘅信仰係一項危險而艱鉅任務。

《Raised by Wolves》由《魔獸爭霸:戰雄崛起》(Warcraft:TheBeginning)澳洲男星崔維斯費米爾(Travis Fimmel)演出,崔維斯飾演地球最後倖存嘅士兵,而Ivy妹妹演嘅Vita,係主角家庭中年齡最細嘅成員,佢會於今個月底遠赴南非開普敦進行拍攝。
Good1Bad02019/01/26, 12:29:45 凌晨
本貼文共有 3 個回覆
#2019/01/26, 12:29:53 凌晨
#2019/01/26, 12:29:58 凌晨
#2019/01/26, 12:43:31 凌晨
本貼文共有 3 個回覆
回覆娛樂臺